Uusi laadukas urheilutapahtuma Turkuun – Turun Kouluratsastuskilpailut valtaa Artukaisen kesäkuussa

Turun Artukaisissa ratsastetaan sunnuntaina 30.6. uusi 3-tason kouluratsastuskilpailu. Luokkia tulee olemaan helpoista GP-tasolle asti, ja ratsastajia odotetaan saapuvan ympäri eteläistä Suomea.

Uuden kilpailun takana ovat kaksi lounaissuomalaista ratsastusseuraa: Turun Ratsastajat sekä Turun Seudun Ratsastusurheilijat. Seurat päättivät yhteistuumin rakentaa laadukkaan kisan Turkuun.

Turussa isompia ratsastustapahtumia on kovin vähän. Kun toisesta seurasta lähestyttiin meitä, innostuimme asiasta välittömästi! Artukaisten ratsastuskeskuksessa on loistavat puitteet tällaiselle kisalle, ja haluamme olla mukana tarjoamassa seudun ratsukoille vaativiakin luokkia,

kertoo Turun Ratsastajien puheenjohtaja Matilda Aakula.

Kilpailujen johtaja, kouluratsastaja Hanne-Mari Kiuttu kertoo kilpailujen saaneen innostuneen vastaanoton monella taholla.

Olemme saaneet innostunutta palautetta niin paikallisilta yrityksiltä kuin ratsastajiltakin. Meitä on hyvä porukka tekemässä kisaa ja odotukset ovat korkealla!

Kilpailuissa panostetaan erityisesti myös yleisön viihtyvyyteen, oheisohjelmaa tulee olemaan suomenhevosten näytösluokasta keppareiden valtamaan maneesiin. GP-luokkaan on tulossa myös selostus, jotta erikoisemmatkin kiemurat aukeavat kaikelle yleisölle.

– Olemme varautuneet myös säätilan oikkuihin, kisakentän pohja on rempattu ja yleisö pystyy sateen sattuessa seuraamaan kisaa telttakatsomon suojista. Käytin viime syksyn sateet hyödyksi ja kävin itse testaamassa pohjan – se oli loistava, toteaa Kiuttu.

Jätä kommentti